Praktisk information

Velkommen i Ovinehøj Daginstitution
Denne side er god at læse inden jeres barn starter i Ovinehøj. Husk også at læse de enkelte punkter, der vedrører det hus/stue jeres barn skal starte på.

 

Det er en god ide, at I besøger os med barnet inden barnet starter. Ring til huset/stuen og aftal en tid for besøg. I har sammen med jeres loginkode til forældreintra fået oplyst, hvilken stue barnet skal gå på, og hvem der vil tage imod jer den første dag.

 

Vi lægger vægt på, både i starten og i det daglige, at få snakket om de ting, der har betydning for at jeres barn vil opnå den bedste trivsel og udvikling i Ovinehøj.

 

I får tildelt en kontaktpædagog. Det er den pædagog, der vil sørge for overblikket over barnets udvikling og trivsel, mens det er i Ovinehøj, Hun vil være den, der tager kontakt til jer, hvis vi har behov for at drøfte noget vedr. barnet med jer, og ligeledes kan I henvende jer til hende, hvis I har behov for at drøfte noget med os. Det kan være vedrørende barnet eller det kan være noget I undrer jer over med hensyn til det pædagogiske arbejde.

 

Vi arbejder som team på stuerne/husene. Det vil sige at alle voksne er sammen med/om børnene. Vi gør alt, hvad vi kan for, at I og jeres barn falder godt til og trives her i Ovinehøj.

 

Frokostordning
I Ovinehøj har vi for øjeblikket ikke frokostordning.
Forældrene har med stort flertal i alle afdelinger fravalgt den forældrebetalte frokostordning for perioden august 2023 til juli 2025. Valget blev afholdt i oktober 2022.

 

Der skal afholdes nyt valg om eventuelt fortsat fravalg af forældrebetalt frokostordning for perioden august 2025 til juli 2027 i slutningen af 2024. Der afholdes valg i de enkelte huse.

Dit barn skal derfor have madpakker med til hele dagen. Dvs. formiddagsmadpakke, frokostmadpakke og eftermiddagsmadpakke.

 

Det er altid vigtigt at der er navn på dit barns madpakker.

Under de enkelte huse vil du kunne se, hvad barnet ellers skal medbringe, og om der er nogle specifikke ting, du skal være opmærksom på.

 

Se også Ovinehøjs Mad- og måltidspolitik

 

Ekstratøj / garderobeplads
Når dit barn starter i Ovinehøj får det en garderobeplads.


I barnets garderobe skal der altid være tøj efter årstiden. Derudover skal der være ét sæt ekstra skiftetøj inklusiv undertøj. Hvis dit barn bruger ble skal I også medbringe bleer.
Vi er ude hver dag uanset vejret, og når børnene leger, bliver de hurtigt våde og beskidte. Derfor er det vigtigt at dit barn har godt og varmt udetøj, der passer til årstiden.
Det kan være livsfarligt med snor i jakken, når man leger på legepladsen. Derfor er snore ikke tilladt i institutionen. I stedet kan det være en god idé at sætte elastik eller velcrobånd i tøjet.

Det er også vigtigt at barnets tøj er praktisk, og kan tåle at blive beskidt. Giv ikke jeres barn det nyeste tøj på, da det kan risikere at få maling eller andet, der ikke kan komme af igen, på tøjet.


Garderobens indhold:

 • Regntøj og gummistøvler.
 • Varmt og vandtæt fodtøj om vinteren.
 • Flyverdragt eller overtræksbukser og jakke om vinteren.
 • Hue og handsker om vinteren.
 • Varm trøje man kan tage på under regntøjet
 • Et sæt almindeligt skiftetøj (bukser, bluse, sokker og undertøj)
 • Ekstra sokker og tykke sokker
 • Shorts og kortærmet bluse om sommeren.
 • Sandaler om sommeren.
 • Indesko.
 • Bleer, hvis barnet bruger dette.

 

Smitsomme Sygdomme - Fra Sundhedsplejerskerne

UNDGÅ AT BLIVE SYG … IGEN
En feberfri dag hjemme, efter overstået sygdom - er med til, at vi kan komme os og forebygge ny sygdom umiddelbart efter. Barnet er rask, når det er feberfrit, og almentilstanden er upåvirket.

Download: Plakat - Smitsomme sygdomme hos børn (pdf - 300 kb)


Læs mere: 

https://sundhed.svendborg.dk/sundhedsplejen/spaed-og-smaaboern/smitsomme-sygdomme-og-vaccinationer