Enghavens Vuggestue

Enghavens vuggestueHvorfor skal du vælge Enghavens vuggestue?


Når barnet starter i vuggestuen arbejder vi målrettet på at skabe en tryg base for barnet og forældrene. Det gør vi bl.a. ved at der i starten er én pædagog, der er særligt opmærksom på barnet og dets behov, og sørger for at barnet får en god start i en ny verden. Efterhånden som barnet er klar til det, arbejder vi for at barnet udvikler en god og tryg kontakt til de øvrige voksne og børn.

 

Vi har som personalegruppe en stor pædagogisk viden om børns udvikling og behov i 0-3 års alderen.

 

Vi er gode til at samarbejde om alle dagligdagens opgaver samt indbyrdes afstemme de pædagogiske metoder, vi arbejder efter.

 

En vuggestue hvor børnene har god plads såvel inde som ude. Enghavens vuggestue har den særlige facilitet, at der indendørs er et stort klatrestativ, hvor børnene kan træne og udvikle deres motoriske kunnen, så meget de har lyst til.

 

Vi opdeler børnene i små grupper efter alder. Det skaber ro og nærvær, som er vigtige behov at få opfyldt hos det lille barn for at det kan udvikle sig bedst muligt. Det giver dertil mulighed for at tilrettelægge alderssvarende pædagogiske aktiviteter, som tilgodeser passende udfordringer for det enkelte barn.

 

Forældresamarbejde

Vi vægter den daglige forældrekontakt, bl.a. ved at give os tid til at fortælle jer små historier om jeres barns dag i vuggestuen. Vi vil også rigtig gerne høre, hvis I har fortællinger om hvad barnet har med af oplevelser hjemmefra, så vi kan møde jeres barn med en indsigt i dets liv.

Efter ca. 3 måneder i vuggestuen inviteres I til en opfølgningssamtale med os, hvor vi sammen drøfter, hvordan starten er gået, og om alt er som det bør være – set fra barnets, jeres og vores synsvinkel. Inden barnet starter i børnehave i Ovinehøj inviteres I til en samtale, hvor både vuggestuen og børnehaven deltager, så vi sikrer at overgangen bliver så blid som muligt for barnet.

 

Derudover afholder vi samtaler efter behov.

 

I forældre må gerne deltage i jeres barns dagligdag i vuggestuen i det omfang I har lyst og mulighed for det og ved fødselsdage og andre festligheder mv.

 

Og du er altid velkommen til at tage dig en kop te/kaffe :-)

 

Hilsen

Personalet i vuggestuen